Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHİ

Okulumuz Bitlis ilinin Tatvan ilçesine bağlı Güntepe Köyü Mevkisinde hizmet vermektedir. Daha önce karakol ve sağlık ocağı olarak kullanılan alanda inşa edilmiş olup bir çok köy için merkezi bir konumdadır. İnşaatına 2014 yılına başlanıp 2015 yılında bitirilen okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte hizmete girmiştir.

Planlaması İlkokul ve Ortaokul şeklinde yapılan okulumuz bu planlarda değişikliğe gidilerek sadece ilkokul şeklinde eğitim hizmeti vermeye başlamıştır. Bu değişiklikle birlikte hedeflenenden daha fazla köye ve mezraya eğitim hizmeti sağlanmıştır. Bölgesindeki en önemli eğitim kurumlarının başında gelen okulumuz; hizmet verdiği köylerde ve mezralarda bulunan tek öğretmenli ve birleştirilmiş sınıflardan oluşan okulların kapatılmasına neden olmuştur. Böylece bu köyler ve mezralarda eğitim hizmetinin daha kaliteli olmasına ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına önemli bir katkıda bulunmuştur.

OKULUMUZUN İMKANLARI

Bünyesinde iki eğitim binası, bir yemekhane ve bir lojman bulunduran okulumuz bölgemizin en önemli eğitim kurumları arasında yer almaktadır. İki binamızda toplam 15 derslik, 2 idareci odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 kütüphane, 1 fen laboratuvarı ve bilgisayar odası, 1 oyun odası ve 1 satranç odası bulunmaktadır. Ayrıca 2016-2017 Eğitim öğretim yılıyla birlikte okul kantinimiz de hizmete girmiştir.

Okulumuz taşımalı eğitimle hizmet vermekte olup, birçok köy ve mezradan gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerimiz her gün servislerle okula geliş gidiş yaparken öğle arasında da yemekhanemizde öğrencilerimize yemek verilmektedir.

Okulumuz bahçesinde öğrencilerimizin kullanımına uygun oyun alanları, futbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Böylece öğrencilerimizin hem teneffüslerde hem de öğle arasında boş vakitlerinde eğlenebileceği bir ortam oluşturulmuştur.

Okulumuzun bahçesinde bulunan lojmanda 6 daire var olup öğretmenlerimizin kullanımına sunulmuştur. Dairelerimizin her biri 3 oda ve 1 salondan oluşmaktadır.

HİZMET VERDİĞİMİZ KÖY VE MEZRALAR:

 

MÜDÜRLERİMİZ:

1) Mahir ÇAKMAK (2015 - )



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi